Railmotion is an independent railway rental company for the European cargo transport sector

NL EN DE
Welkom Onderneming Services Vloot ACTS systeem Beschikbaar Partners Contact

Het ACTS-systeem (Afzet-Container-Transport-Systeem) combineert de voordelen van het vervoer per rail met de flexibiliteit van het wegtransport. Resultaat is een uniek logistiek concept.
Het Europese wegennet raakt steeds meer overbelast. Ook de tolheffing op de meeste Europese wegen komt de concurrentiepositie van het wegtransport niet ten goede. Om die reden en uit milieuoverwegingen streven de overheden in een groot aantal landen naar beperking van het transport over de weg. Deze ontwikkelingen zullen de prijs en de kwaliteit van het wegvervoer meer gaan beïnvloeden. Het ACTS-systeem is de oplossing om het Europese wegennet te mijden! Voor het vervoer beschikt RailMotion over zogenaamde afzetcontainers en spoorwagens (ACTS I en ACTS II). RailMotion heeft containers voor het vervoer van vele soorten goederen. Voor elk transport bestaat er een specifieke afzetcontainer. De containers kunnen desgewenst ook worden aangepast aan uw specifieke wensen. Een transportmiddel dat naadloos aansluit bij uw logistieke concept.

Het ACTS-systeem

  1. Het ACTS-systeem is opgebouwd uit drie elementen:
    •  wagons voorzien van drie draaiframes;
    •  vrachtauto’s voorzien van een haak- of kettingsysteem;
    •  afzetcontainers.
  2.  Met behulp van de haakarm of ketting wordt de afzetcontainer op één van de draaiframes van de wagon geschoven.
  3.  Het draaiframe is op dat moment 37 tot 45 graden uitgedraaid. De vrachtauto heeft naast het spoor een breedte van ongeveer 12 meter nodig.
  4. Na belading wordt het draaiframe weer teruggedraaid en vergrendeld. Bij het lossen wordt de procedure, die ongeveer 2 minuten duurt, in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

Hieronder ziet u een animatie van het gehele proces.

RailMotion AG
Aeschenvorstadt 71
CH 4051 Basel
Switzerland

T +41 61 225 43 24
F +41 61 225 43 23
info@railmotion.com

Welkom Onderneming Services Vloot ACTS systeem Beschikbaar Partners Contact